tisdag 21 april 2015

En helgblomma

 
Har blivit förskräckligt lång paus från bloggandet, kanske har det samband med att jag inte fått så mycket ur händerna. Nu är hela förrådet tömt på gamla produkter och inga nya har fyllts på. Lat kanske att komma i gång, men börjar bli sugen på att prova mer mixed media för att blanda tekniker eller annars prova nytt mera fritt utan att det måste bli en särskild produkt. Hur det sen går ihop med att det brukar bli mer gjort med lite tidspress vet jag inte. Skulle kunna tänka mig att få till en utställning till vintern kanske, för då finns det ett tydligt mål och möjlighet att testa nytt mera förutsättningslöst.
 
Till slut blev suget att få till något  så stort att det i helgen resulterade i en vårblomma i mina vanliga tekniker , obs ingen tulpan denna gång konstigt nog. Behövde få till något konkret, inte för stort. Valde att begränsa mig till ull och trådar samt pärlor som fanns framme utan att rota i lådorna. Egentligen är det just val av färger och nyanser som är min grej, men nu behövde jag känna att händerna fick till något konkret och valde att ta bara några olika av både ull, trådar och pärlor. Inte så mycket att tänka eller planera, bara sätta igång. 
 
 
Började med att tova underlaget för blomman på en bit linne, bara tre färger ull. Blomman mäter ca 13 x 13 cm. Tycker alltid att på det här stadiet med bara tovat ser bilderna ganska livlösa ut. Lite fårlockar i mitten men väldigt lite struktur, platt yta över blomman.

 
Nästa steg var att brodera lite olika stygn runt blombladen och mittenpartiet. Börjar bli något mer liv.

 
Här syns från sidan att jag med flit har gjort blombladen bulliga så att de lyfter sig ur bakgrunden i rundad form utom det närmaste lite mindre blombladet som fick vara platt för att göra lite skillnad.
 
På den färdiga blomman högst upp syns att det har kommit till lite mer stygn efteråt och pärlor i olika formationer. Som vanligt var det lite svårt att sluta i tid. Än så länge är det lite oklart vad blommans öde blir. När jag tittar på blomman nu kan jag känna igen inspirationen av alla Marimekkos Unikko-mönster jag omger mig med överallt även om Unikko har fem blomblad och jag inte tänkte på det medvetet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar