onsdag 11 maj 2016

Blåbärsfrossa i kökssoffan

 
När våren kom med stormsteg var det dags att plocka fram alla sköna textilier på Söderlid för en riktig sommarkänsla. Denna gång blev det ännu roligare än bara att plocka fram det som brukar vara, för kökssoffans små avlånga blåbärskuddar fick sällskap av två nya större blåbärskuddar från Ann GranlundSALT i Mariehamn. Har gillat blåbärstrycket från start och önskat mig fler såna kuddar till soffan. Just nu var det också framme löpare med samma tryck.
 
Tidigare hade vi stora "vanliga" kuddar med örngott också tryckta av Ann med olika motiv men när vi vände soffan och den blev mer använd så såg kuddarna ofta lite hoptryckta ut när någon suttit bland dem, även om de var sköna att mosa runt i och väldigt lockande. Dessa mer strama kuddar med tjockare tyg håller formen även när man suttit så slipper rätta till dem efter varje person. Bra lösning utöver att det är snyggt och skönt att sitta mot i en annars obekväm gammal kökssoffa. 

 
Här syns mönstret mer i närbild, lätt att bli sugen på blåbär. Kan varmt rekommendera också både linnehanduk och skärbräda med blåbärstryck, superbra sommarpresenter som passar att ge alla. Det blocktryckta fårskinnet kommer från Marskogens lamm på Åland.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar