onsdag 23 mars 2016

Blomsterkullen blir till

 
Det här är berättelsen om hur blomsterkullen kom till utan någon större eller mer detaljerad plan förrän arbetet kom i gång en liten bit i taget, men här väntar slutresultatet bara på att bli ordentligt spänt i en ram för att hamna på någon vägg sen, men ännu lite oklart var.
 
 
Tanken från början var att tova några små blommor som pausarbete från fåglar och hav. Blommorna blev små, ganska tjocka och runda och de tovades på ett väldigt blekgult linnetyg.

 
Efter en stund fanns det många små blommor i olika nyanser formade i en cirkel och för att markera den runda formen formen broderade jag några varv kedjestygn runt kullen.

 
Då såg det konstigt ut att bara ha ett tygbotten i blekgult på hela kullen. Lite grönt måste det ju finnas så jag började brodera och tova utrymmet mellan blommorna, efter en stund kände jag att det skulle ta en evighet att brodera hela botten så det blev mer tovat än broderat runt blommorna.

 
När kullen började bli grön såg det lite lustigt ut att "bara" ha en blomsterkulle som sen tog abrupt slut med kedjestygnsvarven, så jag började tova små gröna blad runt kullen samtidigt som blommorna fick stygn runt sina delar och små pärlor i mitten av blommorna. 

 
Alla blad skulle se olika ut och de fick också lite stygn runt bladen och lite pärlor här och där. Resultatet blev 16 blad runt kullen.

 
Lite gröna pärlor mellan blommorna för att ge extra liv åt det gröna bottenpartiet blev nästa steg.

 
Det roliga blev att blomsterkullen blev verkligen en kulle i formen och egentligen håller den sin form själv efter alla tovningar och stygn, men eftersom den ska spännas i ram kändes det säkrast att fylla kullen med vadd så inget kan trycka ner den. Trots djup i ramen blir det ram utan glas för att kullen ska få fri höjd och inte ligga mot glaset.
 
Och så hade det lilla pausprojektet blivit långt större än jag tänkt från början, men som tur är blev det ändå slutfört till sist. Annars har det ju blivit få blommor i år så tidsåtgången kan vara ok trots allt. 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar