fredag 18 oktober 2013

Hjärtan

 
Det blå-gröna tovade hjärtat saknar fortfarande broderierna och pärlorna men efter förra helgens inspiration lär det komma broderier på det, frågan är bara om det blir som vanligt nyanser ton i ton med ullen eller mer likt grannlåtsbroderi och därmed mer synligt.
 
Hur konstigt det än låter så är det dags att börja fundera på vad som ska produceras till jul för att hinna med det. Hjärtan i två storlekar i röda blandade toner blir det många av till att börja med. Samma tjocka variant som de blå. Alltid något att komma igång på, under tiden får kreativiteten utveckla  andra idéer. Naturligtvis blir det ingen jul utan änglar, formen är dock inte bestämd ännu.


Ett ärrat grönt hjärta från Miljögården följde idag med från den lokala inredningsbutiken Auntie. Det kan bli ljusstake med ett tjockt blockljus alternativt samlare av små saker eller kanske försett med stenar i förstugan på Söderlid.


Hjärtan är favoriter, här i Gunilla v. Nandelstadhs löpare med tryckta hjärtan från SALT. Hemma hos mig funkar såna här smala löpare bäst på köksbordet. De blir inte smutsiga direkt av matfläckar. Gunilla har gjort flera färger av hjärtan men också andra mönster i samma smala modell av löpare så nu kan vi byta färg efter årstid eller bara humör.
 
Man kan undra hur det kommer sig att även något bredare löpare fungerar på Söderlids matbord men inte hemma. Är vi sottigare hemma eller vad är hemligheten?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar