söndag 28 december 2014

Snabb jul

 
Det känns som den långa härliga julen vi såg framemot blev väldigt snabb. Allt var så bra, vi hade bättre med tid än vanligt. Det kändes nästan konstigt dagen före julafton när granen var klar för första gången redan på måndagkvällen, något som jag tror vi gör till tradition, att bara njuta kvällen före julafton i väntan på att skinkan blir klar. I år var t o m alla julklapparna inslagna några dagar före, vilken känsla. Det var inget problem att jobba fram till julafton, för allt flöt bra.
 
Skön lugn julafton, vi satt o fikade till Kalle Anka och efter det började vi plocka fram mat. Vårt traditionella julbord i köket där alla hämtar det man vill ha känns kanske lite märklig när vi nu var bara tre personer, men det känns att det ska vara så och vi har lite olika favoriter.
 
Så småningom var det dags för gottebordet och Karl-Bertil Jonssons julafton som är ett måste, men vi ser det lite senare än på TV för att få ihop allt. Öppning av fina välkomna julklappar och fortsatt umgänge till sent på kvällen till det var god natt för de flesta.

 
Men där var julen över. Jag fick vinterkräksjukan då på natten och de andra två på annandagen, så det känns som julen kom och gick. Fortfarande är vi alla rätt ostadiga på benen och mat lockar inte. Nu går det knappt att ligga i soffan längre utan att ryggen säger ifrån, så man kan säga att det inte är så hög aktivitet och julen känns inte så närvarande längre. Det finns ändå hopp att vi kanske är bra till nyår och dessutom är det riktigt vacker vinterdag idag med 7 grader kallt. Fördelen är att vi är lediga och kan ta dagen som den kommer allt efter orken, ingen brådska med något.
 
Julgranen och stjärnan av pappersrullar var på paketet från min syster. Hon hade köpt dem på någon välgörenhetsmarknad före jul. Sugen på att testa att göra liknande men icke juliga former med samma teknik. Börjar alltså bli frisk...
 
                                  GOD FORTSÄTTNING TILL ALLA!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar