måndag 2 februari 2015

Helgens fyndfrossa

 
Lördagens utflykt till Gustavsbergs hamn utanför Stockholm och de olika glas- och porslinsoutleterna där var framgångsrik som alltid, precis lagom tur med god fika i Café Tornhuset efter genomsökningen av några butiker, Gustavsbergs fabriksbutik, Kosta Boda och Iittala, de tre är våra måsten där alltid. Kanske var det vädret som gjorde att det inte ens var störande mycket folk trots att det var extra rabatt på reavaror. Självklart kom vi hem som vanligt med lite muminburkar, Fiskars saxar och andra reafynd.
 
Ett av fynden var denna ljusgröna Atoll vas av Anna Ehrner på Kosta Boda. En supertjock mycket tung glasvas som kommer till sin rätt här med vita tulpaner. Jag väljer gärna en vas där färgen inte täcker hela ytan utan att man kan se litet igenom, för varje vas är ju en egen individ, så det gäller att hitta sin favorit.
 
Min nya söndagshobby är att gå till inredningsbutiken HOME BY LOTTA LILLA BUTIK i grannskapet och köpa veckans tulpaner. Härligt att plocka dem per styck från en stor hink, jättefina som vaknar till liv och växer när de kommer i vatten. Numera har jag i min tulpaniver övergått till två olika tulpanbuketter samtidigt, tänk var många förlagor jag får till mina hantverkstulpaner inför våren. Här nedan en av de häftigaste vita tulpanerna strax innan veckan nyligen var över, lockar åtminstone i formen, men kommer kanske få lite mer färg.
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar