fredag 27 november 2015

Koppens nya kompis med gris

 
Matbordet hemma i köket har i några år stoltserat med en ljusstake som har en kaffekopp med ljushållare inuti och vilande på en betongpuck, en av mina favoriter och trotjänare, tänt varje dag. Ljusstaken till höger i bild. Jag har fått ljusstaken av Ida Överby med företaget Crème de la crème och hennes specialitet är återbruksdesign bl.a. av porslin.
 
Jag tycker väldigt bra om just den här ljusstaken för att kaffekoppen är i tunt porslin och blir därför nästan genomlysande när ljuset är tänt. Koppen har också tunt randmönster i relief som framträder bra i ljuset.
 
Hittade en passande kompis till kaffekoppen i den senaste designen där ljusstaken för värmeljus blivit högre med ett djur fastklämt uppe på koppen innan själva värmeljusglaset.

 
 I det här fallet är djuret en gris, så söt att svårt att motstå lilla grisen. Man kan ju alltid välja vem man vill att grisen ska peka på vid matbordet om man vill. Själva uppochnervända kaffekoppen matchar väldigt väl den gamla ljusstakens kopp men de är inte helt identiska. Det känns skönt att det nu finns ett par av kaffekoppar ihop, ser inte längre ut som en slump att kaffekoppen finns där på matbordet.

 
I den här tidigare varianten av värmeljusstake med kaffekopp blir hela staken lägre för det finns ingen porslinsfigur i mitten. Den här modellen av värmeljusstake gjordes ursprungligen på beställning till Mora stadshotell om ni har vägarna förbi där.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar