måndag 9 november 2015

Nyordning i startgroparna

 
Ibland blir tankeprocessen lång innan det är färdigtänkt vad som ska produceras och hur det är tänkt att se ut. Därmed också vad som behövs i materialväg för att möjliggöra det. På hösten blir det en del samlande av framförallt rött inför julproduktionen som egentligen borde vara i gång redan. Å andra sidan har processen inför vad det ska bli för något detta år varit ganska lång och detaljerad så det borde funka när allt väl händer.
 
För att allt ska fungera mer smidigt blev det nyordning i förberedelserna. Den röda ullen som brukar bo i en röd kartong har fått flytta till plastlådor från Ikea för att få plats och bli mer överskådligt. Räknar med att alla små ullnystan hittar lättare sin plats i rätt låda mellan arbeten och mindre tid går till att leta efter rätt nyans i varje moment. Nyanser är ju det jag älskar och är beroende av.
 
En av lådorna innehåller nu stora ullrullar och jag har tänkt pröva att göra första lagret i bara en färg för att det ska gå lite fortare och förhoppningsvis smidigare. En annan av lådorna innehåller alla olika nyanserna i små tussar och plockas efter behov. Den sista avlådorna är fylld med fårlockar i olika nyanser, ett måste för att få struktur för ytan.   

 
Pärlorna är numera sorterade i askar från Clas Ohlsson för att vara lätta att flytta samtidigt som det blir överskådligt. Inga rör och torn mera om jag kan undvika. När man använder fårlockar behöver pärlorna vara lite större för att inte drunkna i lockarna. Till jul får jag överdriva med pärlor, gör inget att överösa med dem hoppas jag.
 
Broderitrådarna ska användas till olika fria stygn på de tovade bilderna, ibland i samma nyans som ullen men ofta med mer kontrast mot underlaget. 

 
De röda linnetygerna fick komma upp ur stora tyglådan, så nu är det bara att börja klippa. Linnetygerna är underlaget jag tovar bilderna på. Nu ska det bli kuddar och påsar i en eller i flera färger kombinerat.
 
Alla mina produkter blir unika eftersom varje bild görs för sig. När jag gör saker i vanliga fall kanske jag plockar färger till en bild från olika färglådor. Men nu när det ska bli många röda saker känns det bra att ha samlat det röda materialet så att det funkar att göra flera bilder med rött utan att begränsa materialvalet. Det är bara att titta i lådorna, allt finns på plats.
 
Det är nog tänkt att bli lite gröna julgranar också, men det får bli efter den röda epoken. Risken finns att jag tröttnar på det röda när jag i vanliga fall får byta färger efter varje bild och nu ska göra flera röda bilder. vi får väl se om min struktur håller. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar