söndag 28 september 2014

Köksrubin

 
Efter ca tjugo år var det dags att börja fundera på kylskåpsbyte på Söderlid. Det kändes lite osäkert om det skulle läcka vatten när vi inte är på plats, för ibland var det lite blött inuti skåpet. Egentligen hade jag väl tänkt göra det till nästa sommar men tyckte att det var en bra idé att gå och titta vad som fanns när det råkade vara en kampanjdag i augusti när jag hade några timmar över i Mariehamn.
 
Det gamla kylskåpet var vitt, kanske 160 cm högt med kyl nere och ett separat frysfack upptill. Inte särskilt praktiskt med maten vid golvet och frysfacket på bästa höjd. När jag tittade på ny ville jag gärna ha riktig frys, men inte alltför stor, men de flesta enklare modeller såg ut precis som vårt gamla och det ville jag ju inte ha. Bland alla vita fick jag syn på ett klarrött kylskåp och blev kär. Efter det kunde jag inte hitta något annat skåp som föll mig i smaken, så det var bara att bestämma sig. 

 
Det röda kylskåpet ingick naturligtvis inte i kampanjen, men snälla butiken gav motsvarande rabatt och nu är det levererat till Söderlid och lyser upp köket. Kyl uppe och frys nere och det ska bli trevligt med riktig frys. Med det gamla kylskåpet fick det plats med mikro ovanför, men nu när kylskåpet är högre har mikron blivit "över". Behöver överväga om den behövs och i så fall hitta en ny plats, tyvärr är modellen rätt bred och därmed svår att placera när utrymmet är begränsat.


Köket är ju väldigt mycket blått, både ljus- och mellanblått på väggarna och mörkare blått i rumsdelande köpmansdisken. Får hoppas att det röda kylskåpet piggar upp och ger lite liv till det blåa köket. Lite röda detaljer finns det sen tidigare i den målade båtbården runt rummet på väggen ovanför panelen, så de får duga som sällskap till det röda.

1 kommentar:

  1. Åh! Var bara tvungen att kommentera kylskåpet! Vi har två sådana i köket, Inköpta sommaren 2014 när vi renoverade köket. SÅ vansinnigt snygga!!!

    SvaraRadera