måndag 4 maj 2015

Provfågel till arbetsplatsen

 
 
Så här blev provfågeln, för mig typiskt inte särskilt lik en riktig gås.
Jobbet har nya lokaler sen februari och nu har det blivit dags att utsmycka en större  vägg i personalrummet för hela styrkan med 80 personer.  Några medarbetare hade blivit inspirerade av en gemensam föreläsning vi lyssnade på inför flytten och som var illustrerad med ett fågelstreck, att vi skulle skapa ett fågelstreck med gäss på väggen. Några av fåglarna skulle illustrera de olika persontyperna röd, blå, grön och gul och resten vara grå. Allt som allt är det tänkt att bli ett tjugotal gäss, tillverkade av personalen och någon ska måla bakgrunden på väggen innan fåglarna fästs i en formation.
 
Inför att många vill tova fåglarna åtog jag mig att göra en provfågel för att testa lämplig stomme för dem. Resultatet blev en grön gås med formen ritad av en kollega. Skumgummi fungerade bättre en cellplast och tjockleken fick bli utifrån det som fanns till hands av skumgummi.
 
Som vanligt blev det lite mycket detaljer. Brukar ju hamna i att det alltid går att klämma in ett stygn eller en pärla till och vill inte lägga av i tid. Nästa vecka ska vi gemensamt försöka åstadkomma många fler. Kul att det är så många som vill vara med och tova. Nu går det ju bra att tova direkt på formen i skumgummi, vilket underlättar om man inte är så van att tova.
 
Fåglarna ska ha samma storlek och är därför ritade som mallar så att stommen kan klippas efter dem. Vingarna varierar beroende på var i fågelstrecket de ska vara. Den här fågeln har vingarna rakt upp.
 
Tanken är att alla ska få likadana ögon och näbb, men här blev det avsteg. Ögat skulle varit svart men jag hade inte någon svart pärla till hands och det var planerat att näbben skulle vara i papperslera eller liknande massa men här fick den också bli tovad för att bli färdig, men den går ju att ta bort och byta.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar