måndag 17 augusti 2015

Småfåglar efter vårens gäss

 
Efter alla gäss som tillverkades för jobbet i våras och som jag skrivit och visat flera gånger här på bloggen var jag rätt mätt på tillverkning av större fåglar eller behövde i alla fall en paus.
 
Men hade inte helt slutat på fågeltänket utan fick lust att testa att göra lite småfåglar i stället. Det blev tre små till slut i lite olika storlekar helt utan riktiga förebilder, enbart fantasifåglar. Det är väl det som gör det roligt att få vara fri i fantasin. Tonerna blått och grönt skulle matcha förstugan på Söderlid, det var begränsningen eller ramarna. Antalet var inte heller klart från början, men när jag kommit i gång med en var det roligt att fortsätta.

 
Den helt blå och turkos fick bli lite större än de andra två. Eftersom fåglarna skulle bli platta att hängas på väggen fick stommen bli skumgummi, ca 1 cm tjockt.

 
Minstingen fick lite grönt på huvudet men även här mest blåturkosa toner. Nåltovat med ull, fårlockar och sen broderat med lite olika trådar och till slut pärlor. 

 
Här fick det i alla fall bli lite mer grönt, men som vanligt blir det alltid lite för mycket till slut när jag inte kan stoppa i tid utan tänker att här kan man klämma in ytterligare ett stygn eller en pärla, så roligt är det att hålla på.

 
Så här blev de på väggen i förstugan på Söderlid mittemot ytterdörren. Det roliga var att de fastnade i det grova virket av sig själv behövdes bara tryckas mot utan spikar eller krokar. vi får väl se hur länge de hänger kvar. Efter detta test blir det några fler småfåglar men i lite andra färger hoppas jag. Var de ska bli av sen är mer oklart...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar