tisdag 25 augusti 2015

Sommarblomma som kompis

 
Innan sommar och semester tog helt slut var det dags att få till en sommarblomma som sällskap till vårblomman som kändes så ensam på vardagsrumsväggen på Söderlid. Efter sommarens alla blågröna toner på fåglarna till väggen i förstugan blev det en orgie i rosa, gult, orange, lila och rött. Lite vildare än vårblomman behövde den bli för på sommaren exploderar blomprakten efter vårens lite försiktigare toner. Inga förebilder från verklighetens blommor, bara fantasier.
 
Blomman är nåltovad på linnetyg och med flit skulle varje blomblad bli upphöjt i rundad form för att få till stånd mer struktur. Efter tovningen broderad med olika trådar och fria stygn och som vanligt lite pärlor till slut. 

 
Storleken avgjordes av Ikeas djupa ram, så själva blomman är ca 12 x 12 cm. Dessa ramar är mina favoriter just för att det finns så mycket utrymme mellan botten och glaset, inga problem med struktur eller pärlor, plats finns. Oftast ska textila bilder ramas in utan glas för att komma helt till sin rätt, men det kändes rätt att välja denna variant med glas i våras när vårblomman kom till. Det går ju att lyfta bort glaset senare om jag ändrar mig, men lite mindre damm så här.
 
 
Det här är alltså kompisen från i våras som ska hänga ihop. Lite mindre nyanser, men också anledningen till varför sommarblomman har så lite gult.

 
Här hänger de på vardagsrumsväggen till vänster om fåransiktena. Balansen mot andra sidan blev något bättre nu när de är två under varandra. Både fåransiktena, sofftyget och kudden är från Ann GranlundSALT i Mariehamn.
 
 
Tulpanserien till höger om fårtyget på väggen med några år på nacken har samma ramstorlek men utan passepartout fyller de hela ramen och glaset i dem är borttaget för att de olika nyanserna och ytorna ska komma till sin rätt.

1 kommentar:

  1. Vilka härliga färger, älskar orange i kombination med ceriserosa och gult!

    SvaraRadera