torsdag 8 oktober 2015

Försök att mota höstrusk

 
Inför höstruskets antågande behövdes det en genomgång av alla lampor som ska mysa till tillvaron så att det går att mota gråheten när den inträffar. I ena änden av vardagsrummet på fönsterbrädan har vi haft en ljusgrön lampa helt i glas, billig från IKEA, men ändå lite uppiggande till våra gröna detaljer. Nu hade den sagt upp sig och ville inte funka längre. Frågan blev vad ha där i stället. Utrymmet är inte så brett på fönsterbrädan som syns här och lampan fick inte heller vara för hög.
 
Jag har ett bra tag varit sugen på en betonglampa, kanske för att jag själv gillar att hålla på med betong och för att det känns lagom ruffigt. Många lampor jag tittat på har varit för stora, höga eller dyra så det har stannat vid önskan. Men en dag hade den lokala inredningsbutiken denna lampa och då slog jag till. Tyckte att den var lagom naken, men kanske onödigt stor i plattan längst ner.
 
 
Förstod att koppar är nån slags modetrend så det gick bra som material ihop med betongen. Lite bredare fönsterbräda skulle behövas, men det syns inte så väl på avstånd. Gillar de nya glödlamporna med trådar som lyser inuti men tror att det finns snyggare varianter än denna som följde med foten. I denna finns en färgad del av globen. Tror att jag ska spana på andra liknande glödlampor för de finns i flera former, kanske kan hitta någon riktigt snygg.

 
Anledningen till att lampan inte fick vara alltför hög är de hängande clownmaskerna av Riitta Nieminen på Åland. Ville inte att lampan skulle nå ända till armeringsjärnet i ställningen och därför passade det bra med en lampa som inte behöver en skärm. Så nu får den lysa upp tillvaron här.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar