tisdag 24 september 2013

Lyft för rummet


På övervåningen på Söderlid har vi hittills inte haft några mattor, varken i vardagsrummet eller flickornas rum. På något sätt har det varit skönt med det slipade vitoljade golvet i motsats till nedre våningens gamla målade golv. Övervåningen hade ju inget gammalt golv när den var helt oinrett innan renoveringen.
 
Efter några år har det börjat kännas att det skulle vara skönt med en matta mellan sängarna i flickornas rum för att göra det lite kala rummet mer ombonat. Vi tittade på Ilse Bergs mattor på SALT i Mariehamn och hade svårigheter att välja mellan många tänkbara färgkombinationer. Efter lite funderande tillsammans med Ilse kom vi fram till denna kombination, svart varp med röda och lite smalare orange inslag, som matchar de apelsingula väggarna och Ann Granlunds fjärilstyg i gardinerna.
 
Mattan är drygt en meter bred och räcker lite längre än sängarna, måttbeställd som den är. Här på bilden är den alldeles nyrullad i helgen som gick, så den har nästan inte hunnit lägga sig platt på golvet. Ett riktigt lyft för hela rummet, tänk var mycket en rätt matta kan göra för känslan i rummet, mer ombonat minst sagt. Det finns ju ändå kvar en del golvplank helt synliga i rummet.


Här ovanför syns mattans mönster tydligare. Gillar att det blir liv i mattan med Ilses sätt att väva.
 
Nu kanske det snart känns att vardagsrummet också behöver en matta efter den här, men där behöver den i så fall vara vit för att balansera allt det färgade i rummet, som är gult, rosa, orange och rött mot gamla ljusbruna trämöbler. Men hur praktiskt är det med en vit matta i ett fritidshus kan man undra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar