tisdag 10 juni 2014

Mera om Fantisera och havet

                                  
 
"Kärleken till havet" eller "Älskade hav" har jag kallat denna serie med åtta nåltovade, broderade havshjärtan i olika blå och grönturkosa nyanser som finns nu på biblioteket i Mariehamn på utställningen 2,8 km FORM under temat Fantisera.
 
Det här är väl min fantasi om hav och kanske just det som fascinerar mig med hav, att det kan te sig så olika. Dessutom samma hav variera så mycket utifrån väderomständigheterna, samt ljuset och färgerna omkring även på våra breddgrader. Tänk att havet vissa dagar är helt färglöst, nästan som det skulle vara i en svartvit bild, men det hav är inte lika trevligt att illustrera med den här tekniken, men det skulle kanske vara en utmaning värt att fundera på.
 
Alla hjärtan har två olika sidor så går du till utställningen kan man vända på dem och se vilken sida som tilltalar en bäst. Storleken är ca 10 cm.
 

Mera fantiserat hav i en kudde med ett nåltovat hav på linnetyg som sen broderats på och försetts med en del pärlor. Inramningen är linnetyg i olika blå nyanser och storleken för kudden 50 x 50 cm. Bilderna krånglar just nu men mer bilder kommer och då är det enklare att se helheten på kudden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar