onsdag 23 juli 2014

Handduk på bordet

 
Den vanliga linnelöparen på soffbordet på Söderlid behövde bytas ut för omväxling trots att den hade perfekt färgmatchning. Hos oss hamnar ju saker ofta på andra ställen än vad de är ämnade för. Även denna gång. Den nya rosa linnehandduken med mönstret Fröjd i rosa från Ann GranlundSALT i Mariehamn blev härligt ljus sommarduk på soffbordet och ger lite lättare sommarkänsla än duken som nu får bli vinterduk i stället.
 
Hon har även designat och tryckt sofftyget Krusbär, underläggen med samma mönster i mindre format och kuddarna Rosen och Misse i soffan.

 
En till Fröjd handduk finns sen tidigare som duk på skänken i köket, i härlig turkos färg, som piggar upp den gamla skänken. Här finns också de nya höga ljusstaken från Ida Överby på Crème de la crème som jag skrev om förut. De väntar på att dukas fram på matbordet när kvällarna blir något mörkare.
 
 
Annat på Söderlid som inte heller används till rätt ändamål är den gröna dörrmattan i plast från Japan med små ljuslila blommor och som ska föreställa en gräsmatta eller äng. Den hamnade ovanför dörröppningen på väggen i förstugan med en sammetsram och baksida. Betydligt mer hållbar en som dörrmatta med lösa blommor.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar