onsdag 9 juli 2014

Hjälp till hål sökes

 
 
Det här är vår porslinsskänk i köket på Söderlid. Skåpet köptes flera år innan Söderlid ens var på gång utan någon avsedd placering för det, kändes bara rätt. På den tiden hade skåpdörrarna grönt glas i det som idag är hål. Egentligen var det gröna glaset inte något jag föll för utan skåpet i sig, grönt var inte så lättplacerat hos oss. När skåpet hade flyttats till förråd i samband med vattenskadan i vårt tidigare torp hade ena glaset gått sönder och då tog vi bort även den andra dörrens glas.
 
Sen dess har det funnits många tankar om vad man ska ha där i stället, men hittills har det alltid funnits andra mer prioriterade projekt att ta tag i och det gapar fortfarande tomt när inget har känts helt inspirerande att förverkliga.
Det har t o m blivit så praktiskt att när stora mattallrikar står på översta hyllan, behöver man inte ens öppna dörrarna för att ta ut eller sätta in dem utan bara stoppa in handen via hålet. Det andra innehållet av glas och porslin i skåpet används inte lika frekvent.
 
Nu känns det som det är dags att bestämma sig. Skåpet står mellan två fönster där det ryms precis. När man kommer in i köket är skåpet rakt fram på motsatta sidan från dörren så det har ganska framträdande placering i rummet. Det är också den enda bruna möbeln i rummet.
 
Jag tror inte att det blir glas i hålen denna gång. Idéer som funnits är bl a mönstrat plåt, kakel, mosaik, målade båtar som fortsättning på bården på väggen (se här nedanför) eller kanske något tovat eller broderat alternativt målat som mer abstrakt konstprojekt. Det enda jag vet är att det inte blir någon sydd "gardin" på insidan, det är inte jag. Något lite mer galet måste det bli. Köket är ju mest i olika blå nyanser utom golvet som är grått. Bra idéer tas tacksamt emot, har sällan blivit lika velig som med dessa hål. 
 
 
Så här ser båtarna på den målade bården på väggen ut, precis ovanför den låga bröstpanelen i klarblått. Just vid skänken är bården gömd bakom eftersom skåpet är högre. Kom och tänka på hur det var när jag hade målat panelen och alla tyckte att den hade alldeles för skrikig blå färg ända till väggen ovanför blev ljusblå. Sen dess har det inte varit några protester.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar