lördag 9 augusti 2014

Tänk en trappa


Vår nya stolthet, äntligen har vi en trappa till Söderlid. Det har varit årets semesterprojekt, men som vanligt är det inte jag i familjen som byggt, men inspekterat har jag såklart ofta och kommit med heja-rop och synpunkter. Hade nog aldrig vågat föreslå en trappa med så många vinklar, men nu när den blev så bra passar det att ta sin kaffekopp och sätta sig på trappan om man inte orkar gå längre ut och man kan t ex vända sig efter solen.
.
 
Så här ser grunden ut, vinklarna uträknade matematiskt efter skiss. Idén hittades på nätet men det fanns ingen ordentlig beskrivning utan det behövde räknas ut med bättre mattekunskaper än mina och lite ritande och mätande för att veta vad det skulle vara för material och hur mycket, men så skönt att det stämde i slutändan.

 
Lyckan över den nya trappan kan man förstå ännu bättre när man ser det här. Sen Söderlid fick sin förstuga innan vi flyttade in ens har huset saknat trappa som har ersatts med två lastpallar på varandra för att ta sig in i huset. Vid det här laget är lastpallarna murkna efter att de stått ute i ur och skur året om.
 
Snickaren som rättade till våra fönster för ett och ett halvt år sen skulle ha byggt en trappa men det var december när snön kom i mängder för snart två år sen. Undrar hur trappan skulle ha blivit då, knappast så här avancerad modell, så det blev bra trots allt att vi väntat tills mer akuta projekt färdigställts i huset.

2 kommentarer:

 1. Hej Anna, vilken lyxig trappa :) härligt! Du har och har haft så mycket fint i din blogg ... själv har jag varit lite bloggtrött. Jag tror det beror lite på mitt nyfunna intresse för instagram också. Jag har tryckt första färgen på Blåklintstyget (turkosklint altså), har butiken nu onsdag-torsdag så det blir lite upphåll. Sen tar jag krusbärstyget genast efter. Vi ses/Ann

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Ann och tack! Nackdelen med semester är att vi inte har bredband på Söderlid så bloggandet blir när vi är i stan.
   Ska med stor nyfikenhet hämta tyget imorgon. Oj vad fina mina trappstegskanter till övervåningen kommer att bli. Du måste komma och kolla när du är i Lumparland.
   Jag förväntar mig att fåtöljen blir en ny godbit som soffan med ditt tyg.
   Dina bilder på instagram är jättefina, du är duktig fotograf. Jag har inte lärt mig ännu att bli bra fotograf, även om det ibland känns utmanande att börja.
   Hälsn. Anna

   Radera