tisdag 19 augusti 2014

Tygtapet

 
Blåklint, ett av många favoritmönstren från Ann GranlundSALT i Mariehamn valdes till vår tygtapet till sidorna av trappan till övervåningen på Söderlid. Ann tryckte fem meter på vattengrönt linnetyg och trycket i färgerna turkos och grönt. Mönstret passar bra i ett så formmässigt konstigt väggparti eftersom tyget inte behöver vändas i en viss riktning utan är lika fint från alla håll. 

 
Jag hämtade tyget i lördags och oj vad det var spännande när jag nyfiket rullade ut tyget från rullen på vardagsrumsgolvet för att se slutresultatet. Färgerna matchar trappan jättebra så resultatet är riktigt bra, även om det inte kommit upp på väggen ännu. Vilken känsla att få rulla ut så mycket tyg.
 
 
Det är dessa konstiga trekanter på båda sidorna av trappan som ska "tapetseras" med tyget. Det krävdes rätt lång tid att fundera hur vi skulle lösa dessa ytor på ett bra och snyggt sätt och flera mer eller mindre konstiga förslag processades innan Anns tyg blev lösningen på dessa ojämna ytor.
 
 
Formen på trekanterna är väldigt lång och utdragen vilket syns på mallarna vi ritat och klippt i brunt papper som fanns till hands, egentligen alldeles för tjockt papper vilket inte underlättade saken. Sen gällde det att fundera hur tyget skulle klippas för att inte bli fel trots konstiga mallformen och hur  tygets trådriktning skulle vändas. Rätt nervöst att sätta saxen i den fina tyglängden, men nu är båda sidorna färdigklippta med sicksack-saxen, som är allt annat än tänkt för vänsterhänta, tur att vi har högerhänta som kan rycka in vid större klippbehov.
 
Nu väntar "tapeterna" att bli fästade på väggen, men det krävs mer stift i häftpistolen så det fick vänta, vilket kanske var tur när tiden var knapp så vi inte stressade och därmed slarvade med resultatet. Få se om det kan bli så spänt som jag tänkt mig när vi är klara. Hoppas det går bra att fästa trots gipsskivor och sen blir det list på kanterna. Tack Ann för fint tyg.
 
Börjar fundera lite smått vad de överblivna tygbitarna ska användas till sen, några idéer har dykt upp redan, men det är nog inte färdigtänkt.    
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar