onsdag 9 september 2015

Aktuell uppfräschning

 
Nu när det åter är dags att tända ljus på köksbordet varje dag, ett hösttecken kanske, så behövdes det lite nytt liv för ljusstakarna trots att betongen fick vara kvar. Känsla för nystart, ny säsong med hösten.
 
Själva ljusstaken har några år på nacken. Den har jag gjutit i någon plastflaska från kylskåpet med inte helt perfekt resultat, bra om det blir lite gömt under en manschett av något slag. För att pigga upp den passade det bra med en ny ljusmanschett i keramik från Lotta Nilsson i Rönninge.
 
Det är också bra att uppmärksamheten dras till manschetten i stället för ljusstaken i sig. Känns som hela ljusstaken sken upp och piggar nu upp bordet även när den inte är tänt. Gillar den stora formen och den glada ljusgröna färgklicken i vårt vit-grå-svarta kök. Så lite nytt behövs det för en välkomnande höstkänsla. Tänk om det alltid vore så enkelt att förnya i stället för att byta ut helt.   

 
När ljuset är tänt lyser den glaserade ytan med ett annat sken och blombladsformen ersätter andra blommor på bordet, enkelt och spar samtidigt utrymme. Men när tulpansäsongen börjar så måste de få plats på bordet, men det är kanske mer vår- ån höststämning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar