tisdag 15 september 2015

Änglaverkstad

 
Änglaverkstad är ett måste minst några gånger per år, kanske inte enbart för alla änglar gjorda av andra hemma hos oss utan för att det är så roligt att tillverka änglar. Man kan ju ta många friheter och materialet och teknikerna brukar variera, så enda gemensamma nämnaren brukar vara att det är änglar.
 
Dessa två änglar med skrämmande stora stirrande ögon med pärla i mitten hör till sommarens skörd. Änglarna fick stomme i skumgummi, kanske inspirerad efter alla fåglarna som gjorts så. Tovade från topp till tå. lite fårlockar i håret och de vita vingarna. Väldigt lite broderier för de blev så mycket ändå med lite pärlor här och där. Det brukar ju ofta bli lite för mycket av allt pling. Båda har fått en liten upphängningstråd så att de kan hänga ovanför sängen. Efteråt tycker jag att de blev lite väl tjocka med stommen i skumgummi, är mer förtjust i tunnare änglar.

 
En av mina favoritänglar som jag bara har på bild har många år på nacken, men funderar på att göra några till med samma tanke. Enkelt gjorda med en bit trikå runt en kula för huvud och kroppen draperad av bred spets eller band, bara ihopdragen runt halsen och ihopsydd på ryggen. Denna ängel fick en färdig ros som utsmyckning. ritade ögon och av någon anledning ingen mun.
 
 
Det jag kanske gillar mest på denna ängel är håret av små lila glaspärlor. Kanske inte så hållbart eller åtminstone inte passande för småbarn, för man ska helst inte dra för mycket i pärlraderna. Men den har hållit i ett tiotal år utan lagning hittills. 
 
 
En tidigare ängel som också är tovad men har något tunnare men ändå stadig form. Vingarna med lite  grövre struktur. Denna ängel har också hår av fårlockar, men inga fötter. Jag vill helst ha ull som inte är helt kritvit utan har behaglig lite mjukare vit ton. Hoppas att det blir en änglaverkstad igen innan jul, för lusten för nya tar aldrig slut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar