måndag 21 september 2015

Omvandlingen av årets sunkfåtölj


I fredags var det dags att hämta årets omvandlade sunkfåtölj hos tapetseraren. Alltid lika spännande att se hur det blev och som vanligt har man svårt att tro att det är samma fåtölj. Det här är nu tredje möbeln tapetseraren Jan i Saltvik klätt om för oss, alla tre möbler som verkligen sett sina bästa dagar innan, men blivit riktiga pärlor. En avgörande roll har också tyget spelat, ett riktigt lyft. 

 
Tyget till stolen är Ann Granlunds handtryckta stora krusbär och som syns på bilden har soffan bredvid (även den en fd. sunkmöbel) samma tygmönster men i en annan färgkombination.
 
Stolen har en ganska lång sits och blir därmed väldigt bekväm att sitta i, särskilt nu när innanmätet har gåtts igenom.

 
Även stolens rygg är klätt i samma tyg hela vägen. Valet av färgerna blev utifrån vardagsrummets övriga färger. Eftersom det redan finns flera rätt stora mönster i rummet föll valet på samma mönster med stora krusbär som i soffan för att inte göra det ännu mer rörigt. För att det trots det skulle kännas lite nytt valdes samma klarröda kontur, men att bären är orange som i soffan och gula till skillnad från soffans rosa. Orange och gult finns t ex. i rummets gardiner.
 
 
Så här såg stolen ut när vi hittade den på Lions loppmarknad på första maj. Den fick sen bo i garaget tills den kom till tapetseraren, men den hade potential att bli fin med nytt utseende.
 
 
I vardagsrummet på Söderlid finns det mycket textilier och många färger eller nyanser på den röd-orange-gula skalan och jag blir glad av rummet, lite sommarkänsla året om. Här på bilden syns både soffan och fåtöljen lite närmare varandra än i verkligheten. Även trycket med fårskallarna på väggen och kudden i soffan är Ann Granlunds.
 
Nästa projekt blir kanske att leta en ersättare till klaffbordet, något lite lägre, men det finns kanske inte så många roliga "soffbord".Inga kommentarer:

Skicka en kommentar