måndag 13 oktober 2014

Lockande lagerrensning

 
Söndagens gråvädersutflykt blev till Gustavsberg för lagerrensning hos Iittalas outlet. Ett hos oss förekommet mål flera gånger om året och det goda Café Tornhuset i hamnen får vem som helst att följa med när det vankas fika efter shopping. Den här gången blev dock kassen inte ens full, men första julklappen är köpt helt apropå.

 
Visste redan på förhand att årets vintermugg för Mumin hade lanserats nu i oktober, så det var så klart ett måste att skaffa för en muminmuggssamlare.

 
Hade redan innan besöket tänkt att det finns en del saker på Söderlid som vi har bara fyra av och som jag skulle vilja ha sex av för alla eventualiteter. Serien Origo i denna färgkombination har vi som frukostporslin och dessa muggar utan öra behövdes det två till av. Lämpligen fanns de på lagerrensning. Ofta använder jag dem för juice eller någon annan mer kladdig dryck, då glas inte blir så snyggt när det är uppdrucket.

 
Mitt problem har varit att vi har bara muggar till te och kaffe på Söderlid och ibland har vi gäster som är vana vid riktiga kaffe eller tekoppar. Hade väl från början någon idé att ta med några koppar hemifrån, men det har inte blivit så, mycket kanske för att de vi har är antingen typiska kaffe eller tekoppar. När jag utanför butiken nästan ramlade på utförsäljningslådan med kaffekoppar i serien Pergola från Rörstrand var det bara att slå till. Vi har några tallrikar och skålar i samma serie sen tidigare och storleken på kopparna är "mittemellan" så har tänkt att de funkar både för te och kaffe. Nu kan jag gärna bjuda på kaffe eller te oavsett vem som kommer. 

 
Turkosa fyrkantiga skålar av mindre storlek i Teema-serien utgår och såldes ut. Praktiskt att ha när de även funkar i ugnen, så passade på att få två stycken. Nu klarar vi oss några månader innan begäret gör sig påmind för nästa porslinsutflykt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar