fredag 31 oktober 2014

Pumpadags

 
Hör kanske inte till vanligheterna att jag faller för billiga plastsaker i första taget, men den här billiga batterilampan för utomhusbruk föll jag för i lampaffärens fönster häromdagen. Ibland är saker tillräckligt galna för att hamna hos mig. Pumpans belysta färg är härligt lysande orange, tom mer än på bilden när mörkt ute och på avstånd syns det inte ens att det bara är plast. Den kanske inte håller värst länge, men man kan inte begära så mycket av en plastbit.

 
På jobbet idag träffade jag världens sötaste pumpabarn, ett och tre år, som kom på besök med sin mamma och gick runt och delade ut godispåsar till alla. Det var inte vilka påsar som helst utan extra fina fixade av scrapbooking specialisten Helena, som råkar vara pumpabarnens mamma och gladde oss på sin lediga dag, så trevligt.
 
 
Även dessa pumpabarn från Sia lustgården är söta, men kan inte tävla med de levande sötnosarna.
 
 
Bättre än plast kan man tycka att keramikpumpan är med levande ljus åtminstone inomhus. De tovade spöken är egentligen äggvärmare, men får vistas på bordet även utan ägg denna helg.
 
 
Vålnader är knappast något jag ser framemot, men den här ser så glad och ofarlig ut att den har fått komma fram hemma hos mig i flera år nu. Det går ju inte att bli rädd för den, men le måste man när man tittar närmare på den. 
 
 Inga kommentarer:

Skicka en kommentar