fredag 14 november 2014

Äntligen som fönster ska vara

 
 
Söderlids fönster har varit en lång seg process, tur att vi inte äger huset. När fönstren på nedervåningen byttes mot nya blev de felmonterade i de tjocka väggarna, längs kanten inåt i stället för längst ut som man brukar. Det såg rätt konstigt ut utifrån vilket syns i badrumsfönstret här nedanför, som inte har ändrats. Efter många om och men kom en duktig snickare för två år sen och gjorde om dem så att vi fick "normala" fönster i köket.
 
Ända till nu har vi dock saknat plåtarna under fönstren i hela huset. Det har inte känts helt rätt att det regnar in i isoleringen och det kändes bra att komma dit förra helgen när vi hade fått plåtar på plats och huset börjar se ut som ett hus ska se ut. Vitt runt hela fönstret, även i nederkanten. Bra skydd inför vintern.

 
Badrumsfönstret som är kvar långt inne längs innerväggen ser ut som i en tunnel, tur att det är bara ett badrum. Här blev det ju en väldigt djup plåt för att täcka hela nederkanten. Badrumsgardinen är ett sönderklippt örngott med Ann Granlunds blåklinttryck från SALT i Mariehamns sjökvarter.

 
När snickaren gjorde om de fyra köksfönstren var lyckan gjord när vi fick så fina djupa fönstersmygar på insidan av huset, så det går att använda dem för lampor, ljusstakar och olika stilleben. Här en rad Kivi (= sten) ljusstakar från Iittala.

 
Tack vare det fina djupet är det inget problem att få plats med fågeln i krukan. Det är lätt att tänka hur fult och tråkigt det hade blivit om fönstren inte hade fixats till och vi varit utan fönstersmygar på insidan, det är bara att förtränga tanken på en gång när vi nu slapp det.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar