torsdag 6 november 2014

Bollar till slut

 
 
Bollampor typ Irislights har alltför länge varit så trendiga att de funnits i vart och vartannat inredningsreportage och ibland har de även väckt lust till att skaffa några egna och testa, men utan att det blivit av.
 
I fredags öppnade en ny inredningsbutik,  Home by Lotta Lilla Butik, i grannskapet och naturligtvis hamnade jag där på hemvägen. När jag upptäckte lådan med ljusslingan med vita, svarta och två olika grånyanser kom jag hem med dem adresserat till vårt kök som är vitt, grått och svart, som hittat, nu eller aldrig.
 
 
Efter lite funderande hamnade de här runt dörrkarmen mot vardagsrummet. Olika ljusförhållanden under dagen ger variation i skenet och olika intryck. Det var inte bara jag som blev förtjust i dem hemma, nästan över förväntan succé blev det.
 
 
Roligt med de små prickarna som projiceras på väggen av det ojämna materialet i bollarna som släpper igenom ljuset i prickform. Blir tydligast när de används som mysbelysning utan en massa tända taklampor i rummet. Hos oss blir de komplement till levande ljus på matbordet bredvid.
 
 
Ibland vill man ha mer när man börjat. På söndag hittade jag tillbaka till Lotta för att kunna piffa upp även den mörka altandörren med sina långa gardiner med lite ljus på kvällskvisten. Där blev bollarna hängda bara rakt ner i den halvan av dörren som inte brukar öppnas. Färgerna är naturvit, sand, gammelrosa och vinröd. Familjen blev lika nöjd när det mörka oinbjudande partiet i vardagsrummet försvann. Det förskönar även för alla som promenerar förbi på gatan utanför.
 
 
Det roliga är att när bollarna speglar sig i fönstret ser det ut som många fler när de är tända. Hoppas detta inte var bara nyhetens behag utan kommer att mysa till stämningen över vintern som anlände idag med snö.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar