onsdag 12 februari 2014

Från Mumindalen till Australien

 
 Tänk att den här lilla flickan har hunnit bli 24 år och åkte igår för en termins utbytesstudier till Brisbane i Australien. Efter ett helt dygns resa via Helsingfors och Hongkong har hon nu landat där klockan 6 på torsdagmorgon, 9 timmar före oss.
 
Hon möttes av sommaren mitt i vår gråa vinter och kommer säkert att få en spännande vistelse med alla juridiktermerna på engelska, men förhoppningsvis lite tid för andra upplevelser också. Sen när vintern har hunnit dit är det dags att återvända till den svenska sommaren i mitten av juli.
 
Bilden är från ett besök i Mumindalen i Nådendal i Finland, ett återkommande äventyr flera somrar i rad. På den tiden var det tillräckligt exotiskt.

 I år är det jubileumsår Tove 100 eftersom det är 100 år sedan Tove Jansson föddes, så det blir säkert extra firat även i Mumindalen i sommar. Vi är ju en riktig muminfamilj så vi njuter av att firandet uppmärksammas även i Sverige. Senast i veckan såg jag att Pocketshop har uppmärksammat jubileet med fina anteckningsböcker med muminomslag, flera olika att välja på. 

 
Här baksidan av anteckningsboken som föll mig i smaken mest, men kan kanske bli några fler som följer med senare. Högst upp här på bakomslaget syns det officiella jubileumsmärket Tove 100.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar