lördag 1 februari 2014

Adjö plastpåsen

                  
 
Ambitionen har varit länge att få någorlunda ordning på broderitrådarna. Ibland lite svårt att hitta rätt tråd när allt ligger i plastpåse eller några olika sådana. Det enda positiva skulle vara att det är lätt att ta med sig påsen, väger litet och ryms i väskan för det går att knöla ihop.


Men nu är plastpåsens tid förbi. Måste visa vilken fin ordning det blivit. Nu gäller det bara att hålla den och lägga nya trådar i rätt låda. Här har de blå hamnat i en ganska djup plåtask "Taika" från Iittala och blåa finns det alltid många till alla hav. Det är roligt att fortfarande få rota lite med händerna bland trådarna, men här är det lätt att komma ihåg blå låda till blå trådar. Jag visade tidigare asken med de vattengröna-turkosa, som också fått en egen låda.


Gröna och röda är inte så många som blå, så de har fått varsin låg chokladask i plåt. Skulle mängden öka drastiskt får de bytas till något större, men lite till går att stoppa in här.


IKEAs trevåningslåda i papp med senapsgult tyg på utsidan ser riktigt stilig ut
t o m i vardagsrummet. Den har fått äran att husera gula och orange högst
upp, rosa och lila i mitten och bruna och gråa längst ner.
 

 
Jag skulle nästan kalla alla dessa för mina godisaskar för så roligt är det att plocka nyanser i lådorna. Nu är både ullen och trådarna fint sorterade, så kvarstår pärlorna. Har köpt lite pärlburkar i plast att fylla, men måste fundera hur ordningen blir bäst. Kanske olika askar för olika färger samlat, lite som med trådarna.
 
För att vara riktigt strukturerad har jag börjat använda även lite större samlingslådor för pågående arbeten, för då kan jag lägga det jag behöver färdigt ihop förutsatt att jag valt linnetyg, ull, trådar och pärlor och verktyg redan när jag börjar. Det går också att lägga till allteftersom förstås. Gäller bara att lägga allt tillbaka när arbetet är klart, vilket inte brukar vara lika roligt.
 
Inte bara organisering, har idag tovat underlag till en tulpan som ska bli mitten i en kudde. Nu börjar det roliga med broderande med både trådar och pärlor. Visar när kommit lite längre.

2 kommentarer:

 1. Vad fina askar du har till dina broderigarner!
  Roligt att hitta en blogg från "byn" också! Ni har det verkligen fint i torpet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Agneta, tack för dina vänliga ord. Tittar gärna in på din blogg också.
   Havtornsglöggen var nytt för oss denna jul, men det blir ett måste framöver, riktigt gott!
   Hälsn. Anna

   Radera