torsdag 30 januari 2014

På plats igen


Efter att julens tomtar har plockats bort på olika ställen i huset har de normala blickfångarna hittat tillbaka på olika ytor. Den här lilla samlingen fick maka på sig för ett antal tomtar och även byrån var ganska gömd bakom julgranen. De olika keramiksakerna har blandad historia och funnits med olika länge. En hel del av deras ljusgröna vänner har flyttat till Söderlid, så just nu ser det ut så här.
 
Äpplet till höger är nytt efter julen. Ena dottern hade sett det på sin semester i Kroatien i somras och tänkt att det skulle passa mamma som julklapp, jätteglad är jag naturligtvis. Har inte beslutat ännu om det får göra sällskap till andra äpplen på Söderlid eller blir kvar.


Anledningen till att det finns och har varit ännu fler ljusgröna saker på byrån är naturligtvis att byrån har ljusgröna svängda lådor. Köptes för många år sen på IKEA helt spontant för att matcha blommiga soffan och gröna linnegardinen vid altandörren till vänster om den. Sen har den stått kvar och gömmer lämpligt elementet bakom byrån.
 
Lådorna är jättebra för förvaring av dvd, för de ryms precis att stå så att man ser alla titlar på ryggen och lådorna är rätt djupa. En vacker dag kanske de ordnas i någon speciell ordning så att vi slipper söka.
 
Den vita huslampan är klippt och vikt i papper och en av mina favoriter till att fixa mysljus i det hörnet. 
 


Hit till plåtskåpet i förstugan på Söderlid har flera av de ljusgröna sakerna fått flytta. Äpplen i både glas, keramik och tovat och på hyllan högst upp en liten ask med jordgubbsfilur på locket. Den gröna tovade blomkrukan är av Anna-Lena Beckman och för fin för att ha blomma i, fin som blickfång som sådan.
 
Det lyxiga fågelboet uppe på skåpet med parabolantenn på taket är gjord av silversmeden PÅ Johansson i Mariehamn och köpt på SALT. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar