lördag 10 maj 2014

Vill bli färdig


Tiden rullar på och sommaren närmar sig och därmed utställningen 2,8 km FORM i Mariehamn. Sakerna som ska ställas ut är bara halvfärdiga och behöver nu färdigställas. Mycket är detaljarbete med pärlor som behöver fixas till och kuddarna sys till. Här kommer några detaljbilder från några av havshjärtan, som inte är helt färdiga alltså.

Botten är nåltovat av ull och fårlockar på cellplasthjärtan, broderat med olika trådar. Några blå pärlor har hunnits med på detta hjärta på ena sidan. Dessa hjärtan har inte fram- och baksida utan två olika sidor efter tycke och smak. När man tröttnar vänder man sida.

 
Här har inga pärlor hunnits med ännu, men de flesta stygnen är klara. För mig är det bra att ha pressen med utställningen, idéer blir verkligen förverkligade och det finns datum när sakerna behöver vara slutförda, även det ibland mindre roliga monteringsarbetet på slutet. Här slipper jag halvfärdiga eller bara skissade tankar.
 
 
Havet har olika kulörer, även gröna som här, nu är det bara att trä på pärlnålen med tunt tråd och ta det lilla pincettgreppet för att få upp varje liten pärla ur burken.
 

Just nu skulle jag nästan kunna bada med blåa pärlor här på bordet, men det behövs olika storlekar och nyanser, vissa matta och andra mer skimrande. Det behövs lika stort utbud som med broderitrådar. Blåa pärlor är trots allt ganska lätt att hitta med variation, likaså gröna. Nu är det bara att jobba på mot deadline i slutet av maj.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar