måndag 1 juli 2013

Tulpanens liv

 
Tulpaner är mina favoritblommor under vinterhalvåret och jag är särskilt förtjust i buketter med blandade färger. Lycka är att gå och köpa veckans bukett och få välja vilken färg som står på tur eller råkar finnas i butiken kanske är närmare sanning. Det här är min variant att beskriva tulpaner med broderad nåltovning: ull, fårlockar, pärlor och broderigarner på linnetyg.
 
 
 Som vanligt är det svårt att visa dessa på bild, de olika färgnyanserna syns dåligt och färgerna blir överhuvudtaget konstiga. Jag kallar serien tulpanens liv. Här ovan börjar tulpanen öppna sig...


Här har tulpanen nått all sin prakt och de olika blombladen visar var sitt egna liv, inget är ju det andra likt i verkliga tulpaner om man börjar granska dem.

 
När tulpanen börjar ge upp och tappa sina blomblad är det dags att visa sig i ny öppnare form, kanske ännu mer individuell.
 
Just nu under sommaren visas tulpanserien på Labelled i Mariehamn på Åland, som en del i konsthantverksutställningen 2,8 km FORM. Där finns det möjlighet att se dem i verkligheten med alla färger och nyanser rätt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar