lördag 29 mars 2014

Vårutflykt till Tensta

 
Härligt solig och varm vårdag krönades med en utflykt till Tensta för Livstyckets lördagsrea. Jag skrev om Livstyckets verksamhet i förra veckan. Bara att gå i deras fina lokal och beundra kreativiteten, det superlånga tryckbordet och alla fina sakerna är värt resan dit. Idag var det speciellt lördagsöppet för att sälja ut en del saker från förråden för att få plats för vårens nyheter. Som alltid svårt att välja av allt, riktigt habegär infinner sig när man går där. Har inte varit där på ett par år så det kan väl vara ursäktat om man vill ha en del.
 
Det här blåa blandade provtrycket ovan är en väska helt i mina färger för halva priset som det mesta jag handlade. Funderar på att sy om väskan så den får långa axelband och ha den som årets sommarväska, ett riktigt fynd.
 

Gardintyg i linne "Rosendal kurbits", även det för halva priset. Namnet kommer från att det har ritats under besök till Rosendals trädgård och sen de olika teckningarna sammanförda till tygets mönster. Ska bli gardin i matbordsdelen i vardagsrummet. Än så länge lite fundersam vilken av två gardinvarianter jag ska välja att sy.

 
Tyget "Parasoll" i halvlinne ska hänga för altandörren i sommar, känns lagom somrigt och kan bytas ut i höst mot något mörkare tyg kanske.


På rean hittade jag också en påse i samma tyg med storprickig insida, men helt vändbar. Kanske inte mest praktiskt med vitt botten, men snygg att ha för torra saker utan kladd.


Själva Livstycket mönster tilltalar i alla färger. Här två mörkrosa linnehandukar med två olika storlekar av mönstret. Kommer troligtvis att sys till något annat. Servetterna är helt ny produkt. Upptill anteckningsbok med svart tryck samt en påse med dragkedja i svart vaxduk med guldtryck. I mitten en broderad mobilväska men den kommer nog att hänga på väggen i stället.


Tre örngott i olika tryck. De svartvita till dotterns rum och det blåa väsktrycket gick bara inte att motstå. Originalet till väskorna på trycket har ritats av olika deltagare i deras verksamhet. Tänk att ha det tyget i halvlinne eller linne och sy en bag, hoppas de fortsätter ha det mönstret i produktion.
 
Nu får det inte bli lika lång tid till nästa besök, så vårmarknad 22 maj låter lockande med program från morgon till kväll med modevisning och matservering. Läs mera på www.livstycket.se
 
Utflykten fortsatte från Tensta till Söder och textilkonstnär Marina Aittalats fina utställning "Chimär" på Almgrens Sidenväveri. Väl värd ett besök, pågår till 26 april. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar