måndag 22 april 2013

Alltid lika kär

 
Mycket på gång, det är som allt väntar på att explodera när våren äntligen kommit i gång oavsett om det är i naturen eller på jobb, alla vaknar till ur vinterdvala.

När vi kom till Söderlid i lördags var åkern här framför huset plöjd. Just nu lyser den bara mörkbrun som det mesta omkring, men det dröjer inte länge förrän allt är grönt och man nästan ser hur gräset på åkern växer. Vyn här är ut genom förstugefönstret.

Äpplet i smide är från Maggie Stenius och vi har haft det länge, ca 20 år. En av de första saker vi skaffade för att piffa upp stugan. Vi hade det i stället för taklampa över matbordet i vår lilla stuga.Sen fick det vara nerpackat i väntan på flytten till Söderlid efter översvämningen och det blev ju rätt många år. Men nu har det hittat sin plats igen i förstugefönstret mot gården och åkern. Fint på dagtid med den vackra formen mot solljuset och magnifikt välkomnande på kvällen när det tänts. Jag är fortfarande lika förtjust i det som när det var nytt. Så tycker jag att det ofta är när man "fastnat" för något fint konsthantverk direkt när man sett det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar