söndag 14 april 2013

Sagofågelns dag

 
 
Sagofågeln till vänster  har väntat färdig en tid på att hamna som en bild på någonting kantigt, men inte ram. Den högra är fortfarande naken dvs bara tovad men inte fått på sig broderingarna eller pärlorna.
 
Inspirerad av vårvädret idag plockade jag fram ljusgrönt linnetyg och blev klar med kudden som fågeln hamnade på. Hade från början inte tänkt mig att använda två gröna nyanser av linnetyget, men det blev roligare att jobba med den så. Baksidan har den mörkare gröna färgen.
 
Alla innerkuddar som jag hade kvar i mitt lager har storleken 50 x 50 cm, så det fick bli en stor kudde. Brukar föredra lite mindre, 40 x 40 cm. Har några fler gröna linnetyger i högen så det kanske blir en kudde av den andra fågeln också, men först ska den kläs på.
 
 
 


2 kommentarer:

 1. Jättesnyggt, du är duktig på det där. Mitt tålamod skulle tryta redan vid tovarstadiet. Det är väl därför jag stickar på maskin :)
  Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Lotta! Det kanske ser mera tålamodskrävande ut än vad det är, åtminstone när bilden är liten och nåltovas, det går fort. Jag stickade på maskin tidigare så jag vet hur krävande det är och ännu få till det med sånt resultat som du gör!
   Anna

   Radera