torsdag 11 april 2013

Färglek i nyanserFörra sommaren blev jag inspirerad av Lotta på Stickstugan på Åland till att virka mormorsrutor efter hennes beskrivning på bloggen. Det var väldigt många år sedan jag hade virkat rutor och egentligen virkat överhuvudtaget så det var spännande. Såg bilder på olika sorters rutor i böcker och tidningar. Det hade blivit hippt att virka mormorsrutor och den annorlunda modellen med sex kanter kändes kul. Jag skaffade ett antal nystan bomullsgarn i olika blåa och gröna nyanser utöver vitt för att testa. Det hade väl kanske inte varit likt mig om jag inte hade tänkt att jag skulle virka rutorna så att färgerna skulle ligga i olika ordning i varje ruta, fyra nyanser i varje.

På bilden har jag bara lagt rutorna intill varandra, har inte fogat samman dem. Har inte haft nån plan vad det ska bli av rutorna och kanske är det anledningen till att arbetet avstannade när jag var klar med min färglek om ordningen av nyanserna. Behöver virka några till trots allt om det ska bli något, kanske behövs en ny omgång av färgleken troligtvis lika kul som förra omgången. Skulle kanske kunna bli till en läsfilt i förstugans gröna fåtölj om jag sätter lite fart.

I tonåren virkade jag två gigantiskt stora mormorsrutor i klassisk tappning i rätt så grovt snöre till en axelremsväska som jag fodrade med färgrikt tyg som hjälpte till att hålla formen så att inte allt töjdes ut.. Det känns nästan som den skulle vara modern igen i dessa retrotider, men finns nog inte sparat.


2 kommentarer:

 1. Hej Anna! Det går jättebra att låna mönster och länka vidare till mig. Färgerna är fina. Men du har gjort underbart fina påskägg, helt i min smak. Önskar att jag hade haft såna hemma, jag älskar starka färger, som du säkert har upptäckt.
  Du gör fina saker.Lycka till med bloggen.
  Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Lotta! Tack för de snälla orden. Har just upptäckt att det är kul att blogga. Kommer så småningom säkert om de fina garnerna, i starka färger förstås, som jag köpt hos dig. Ser framemot att cafésäsongen snart kommer i gång! Och samtidigt brukar det ju vara svårt att motstå dina garner...
   Anna

   Radera