söndag 7 april 2013

Bärsärkagång i paradiset

 
 
Bilderna är bara några exempel på katastrofen i paradiset, mitt torp. Under vintern har kökets gamla enorma spis renoverats och när allt var klart blev det även fritt fram för kajorna att ta sig ner via skorstenen. Först var det två stycken vi hade hört talas om och när vi kom dit på palmsöndan för att se på eländet hade ytterligare fyra kajor lyckats ta sig in och uttryckligen gått bärsärkagång i köket och sovrummet. Alla tavlor hängde på sniskan, sotränder på ljusblåa väggen, allt som går att välta var vält och vad de vita fläckarna överallt är förstår ni nog själva. Tur i oturen att köksdörren var stängd så de inte kom åt övriga huset.
 
Nu väntar vi på sanering och håller tummarna för att det mesta går att åtgärda och helst snarast. Numera finns det nät över skorstenen så fler besök är inte att vänta. Sotarens försäkring bekostar saneringen eftersom han borde ha tänkt på nät efter att skorstenen röjts på kajbon och annat. Det ska bli spännande att få möjlighet att elda i spisen när vi nu kommer så långt. Har tänkt mig valborg, men är kanske evig optimist, eller?

1 kommentar:

  1. Hej Anna, vad underbart att du börjat blogga. Inte kul med invasionen i ert fina torp däremot... Jag älskar påskhäxorna med sina ögon, blev riktigt inspirerad :)Ser fram emot att följa bloggen hälsar Ann

    SvaraRadera