fredag 12 april 2013

FramtidshoppFick imorse det glädjande beskedet från sotaren att idag skulle ett av försäkringsbolaget rekommenderat städbolag börja med saneringen av Söderlid efter kajinvasionen, som jag berättade om tidigare. Äntligen och skönt!!! Nu gäller det bara att hålla tummarna för att mycket ska gå att återställa. Det målade går ju alltid att måla om men är mer orolig över textilierna bl a mina nyrenoverade köksstolar med ett blått Marimekko möbeltyg som jag tror inte längre tillverkas. Vågade knappt kolla noggrant hur illa det var med allt när vi var på besök för att se eländet.  Och köksdörren till gången (vänster på bilden) var stängd, tack och lov, så det var bara köket och sovrummet som förstördes.

På bilden från köket -  till höger dörren till sovrummet och till vänster dörren till fiskegången som leder till förstugan. På dörren tygtrycket Storm som min hovleverantör Ann Granlund på SALT i Mariehamn gjort. Kommer att visa mera av hennes fina textilier som samlats till Söderlid. Som tur var så hade jag tagit bort den tovade björkstammen mellan dörrarna innan spisrenoveringen började så kajorna kom inte åt den.

Ett till nytt projekt blir i sovrummet där den ljuslila tapeten av brandskäl inte fick vara kvar på väggen mot köket när spisen renoverats. Väggen måste vara murad utan skiva på. Just nu syns bara gamla tegel med lite tapetrester från många decennier. Gäller att hitta en bra lösning så den inte ska lysa vitt i det lilla rummet bredvid de andra lila väggarna. Kanske går att svampa lite ljuslila på murbruket, vem vet. Och vad händer med alla saker som hängde på väggen, det tål att fundera på, krokar på listen vid taket kanske?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar