lördag 20 april 2013

Vårtecken på riktigt

 
Över dagen på Åland och så härligt med massor av tussilago i gula fält i de flesta vägrenar mellan Mariehamn och Lumparland. Då känns det att det är vår på riktigt. De här söta finns i vår en så länge inte gröna gräsmatta så de lyser upp gården på Söderlid. Vi har inte alls sett så många på svenska sidan, fast vi brukar säga att vi får två vårar på ett år, först hemma och sen på Åland med ca två veckors förskjutning. Antingen har vi kollat på fel ställen här eller sen är ordningen omvänt i år, vet ej.
 
 
En del tappra snödroppar tittar också upp i gräsmattan för att glädja mig. De har säkert funnits i många år för det är inget som vi planterat och de verkar inte heller ha störts av grävningar och annat som gjorts på gården för att få till en plan yta med gräsmatta, något som kändes nästan ogörligt från början.
 
Tyvärr var det inte lika glädjande inomhus. Den lovade saneringen hade genomförts på en timme så den mesta fågelskiten var kvar. Hoppas på förbättring i veckan för valborg hägrar, men helst utan sot och skit så att det går att bo i huset.
 
 
Mer vårkänsla. För att inte bara uppleva elände besökte vi så klart Tjärmarknaden i sjökvarteret i Mariehamn. Härligt med alla båtar som vårrustades och solen, även om vinden var rätt kylig. I bilden galeasen Albanus och framför en eka som höll på att tjäras. Slemmern väntar på att bli isfri när som helst ser det ut som. Det var betydligt mindre aktion i år på Tjärmarknaden och också mindre folk än vad det brukar vara, tyckte åtminstone jag. Som tur var gick det att gå in på SALT, värma öronen och fika och se på fint konsthantverk. Jag har noterat alla årets nyheter så ni vet.
 
Det är härligt att åka på Rosella så här när säsongen inte riktigt börjat. Tänk, på kvällsfärjan hem var vi en rad bilar på vår halva av bildäcket, fast det blir inte så länge till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar