fredag 19 april 2013

Dags att kajka på havet

                         
 
Imorgon åker vi över Ålands hav för att kolla hur långt saneringsarbetet på Söderlid kommit efter kajbesöken. Fick nyheten idag att en städerska varit där och torkat av golv och väggar men inte möbler, fönster och textilier. Ska kolla med egna ögon innan jag skriver ett mail igen till sotaren, för golv och väggar var väl egentligen det minsta problemet. Förstår inte riktigt vad det hade getts för direktiv när sotaren åkte dit med städerskan om det inte blev mer resultat. Försökte googla lite för att hitta effektiva sätt för rengöring av fågelskit, men vet inte vad man kan våga sig på själv.
 
Men ska man kajka på havet kan man inte bara göra tråkiga saker. Vi åker nämligen bara över dagen m a o ca sex timmar i land på Åland. Ett skäl att åka är också årets Tjärmarknad i sjökvarteret i Mariehamn. Det om nåt är ett riktigt vårtecken och såna har vi inte upplevt för många hittills. Läckert att gå där bland stora båtarna som rustas, lukta på tjäran som kokas och inte minst gå in på SALT och se på allt fint konsthantverk och min vana trogen göra en inventering av allt nytt som designats sen sist. Har ju inte varit där på hela tre månader, mycket abstinens som behöver botas.
 
Bilden ovan är ett av mina hav, nåltovat på linne och sen broderat med trådar och pärlor. Tyvärr är bilden tagen innan glaset togs bort från ramen. Vilken tur att jag gjorde det, för nyanserna sväljs för mycket av glaset även i verkligheten, inte bara på bild.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar