fredag 24 maj 2013

Dags för visning

 
Himmel och hav 1 och 2 här provhängda på väggen. Borttagning av det tilltänkta skyddet mot damm, glaset, blev stor förbättring, nyanserna syns på ett helt annat sätt. De försvinner inte längre bakom glaset eller reflexerna från ljuset, oavsett om det är dagsljus eller lampljus. Nyanserna brukar ju vara det enda jag bryr mig om, vilket i sin tur alltid vållar problem när det kommer till foton. Får lita på att den lite djupare kanten på ramen skyddar tillräckligt mot allt tänkbart.
 
Bilderna är nåltovade på linne med både ull och fårlockar, broderade och till sist försedda med pärlor.
 
I sommar kommer de att finnas på Sjöfartsmuseet i Mariehamn på utställningen 2,8 km Form, som arrangeras av föreningen Ålands Slöjd & Konsthantverk. Inte så svårt att gissa att temat där blir Maritimt. De kommer dock inte att hänga på väggen, så det blir spännande betraktelseavstånd uppifrån. Tänker mig att det också blir enklare med ljuset.
 
På lördag är det dags att lämna inför utställningen och min Pollenfria björk och serien Tulpanens liv 1-4 blir på Labelled under temat Växtlighet. Har använt samma teknik utom att björken inte fått några pärlor. Mera om dessa senare likaså om utställningen som startar 15 juni och är öppen till 18 augusti.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar