tisdag 7 maj 2013

Prickiga blåklockor och gula vitsippor


Härligt med tjocka vitsippsmattor på alla gröna plättar som finns. De trängs lika mycket om platsen i solen som folk på alla uteserveringar och parker idag när värmen kom till stan. För varmt att gå med ytterplagg första gången i år, speciell känsla.
 
Har sen många år pappersschabloner med sommarblommor från IKEA som jag hade använt till att dekorera på en grå hallpanel och dörrar. Det blev rätt bra den gången så jag sparade dem. Nu behövdes något att pigga upp världens fulaste dörr till tjejernas rum på övervåningen på Söderlid.
 
Dörren är gammal och hörde till det enda inredda sommarrummet på dåvarande vinden. Den är nästan smutsfärgad och egentligen förmodligen bara målad med grundfärg, så träet lyser lite igenom. Jag behöver kanske inte nämna att det är inte så jämnt målat på ytorna.
 
På den numera inredda övervåningen finns dörren kvar och den har stört mig som ful. Har funderat på att luta av den men inte kommit till så stora skönhetsdetaljer i inredningen ännu. När jag hittade schablonerna i mina gömmor ville jag använda dem igen och kom på att storleken passade bra i den delade dörrspegeln.


Började stöppla som man ska, en gul maskros och en röd klöver. Lite sliten schablon när det är papper med små skurna ändor, men det blev hyfsat resultat. Jag skulle göra samma sak på andra sidan av dörren och då blev det som det brukar hos mig. Att göra vitsippor och blåklockor var för rätt och därför använde jag fantasin för att göra det lite mer galet, helt i min smak. Vitsipporna blev gula blommor och blåklockorna blev rosa med vita prickar. Matchar bättre övervåningens färger än vitt och blått (kan jag ha som ursäkt). Som tur var fick jag stopp på mig innan jag fortsatte att stöka till dem ytterligare. Det är så svårt att lägga av när det är roligt att hålla på. Avlutningen är i alla fall lagt på is tills vidare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar