onsdag 8 maj 2013

Mera plåt


Förkärleken för plåtburkar inbegriper inte enbart burkar för hantverksmaterial som jag skrivit om innan, utan syns även i köket. Det är praktiskt, för matvaror skyddas mot möss och fukt under perioder jag inte är på plats på Söderlid. Helst som här i blandade sorter. De franska humoristiska burkarna skulle man kunna ha för allt, för många av dem är helt oemotståndliga. Kul att Fyndet i Mariehamn har tagit in dem i stort antal varianter och hela tiden nya som man inte sett förut. En stor Lilla My-burk tittar fram mellan. Teburken från NK är kanske inte så rolig, men det var praktiskt att ta med när säsongen startade. Den amerikanska chokladkyssburken syns bättre längre ner. Bilden är härligt gammaldags romantisk, titta själv.
 
På övre hyllan Marimekkos skålar i olika blåa toner. De används till allt tänkbart som ska ställas fram. I förrådet finns nu även en som gått av till två halvor, för den hade trillat ner när brädorna på huset byttes. Stirrade något förundrat när halvorna låg på golvet när vi kom, innan vi förstod hur det hade hänt. Tyvärr finns den nyansen inte mera att få tag på. Kanske gör något med betong där jag kan stoppa ner en halva. 
 
En svensk vän sa när han klev in i köket och såg dem för första gången: det här är också en sån där finsk familj menande om skålarna. De finns även hos honom p g a hans åländska fru. Kannan till höger är Heljä Liukko-Sundströms för Arabia.
 
När hyllorna sattes upp var jag lite för försiktig och det blev bara två. Hade tänkt öka på med en till nu men IKEA har inte längre massiva ekhyllor, så kanske går att hitta på någon byggmarknad. Samma typ av konsoller fanns så de är inhandlade. Kom gärna med tips var man kan hitta ekhyllor.

Amerikansk choklad är ingen höjdare i smak jämfört med Fazers blå, men pyttesmå chokladkyssar i silverpapper är ursäktade när burken är bedårande. Tidigare har jag en matt burk med samma bild och nu fick jag en blank variant. När chokladen är uppäten, om den nu blir det, så blir det att fylla burken med småkakor. Bara flytta fram burken vid fikat och snart kan det bli två sorters kakor för variationen.  
 
 

1 kommentar:

  1. Supersnygga plåtburkar. Jag älskar också plåtburkar,så jag är lite avundsjuk :) på dina.
    Lotta

    SvaraRadera